Andreja Todorović

Kragujevački internacionalci u Rumuniji i Mađarskoj

20.03.2012

Bogatiji za međunarodno iskustvo

Vujošević, Starčević i Stojiljković (s' leva) u Mađarskoj

U periodu od 15. do 18. marta najbolji juniorski igrači do 19 godina starosti iz Srbije su učestvovali na Internacionalnom juniorskom turniru " 2nd Hungarian Junior International Championships 2012" u Pečuju (Mađarska).
Pored pet vršnjaka iz Kruševca i Novog Sada, pod zastavom Srbije je nastupilo i troje istaknutih juniora BK RAVENS KG: Nina Starčević, Filip Stojiljković i Ivan Vujošević.
Delegaciju su predvodili treneri Dragan Antić (BK Zmajevi - Kruševac) i Andreja Todorović trener BK RAVENS KG.

U konkurenciji više od 100 igrača iz preko 18 svetskih zemlalja, naši predstavnici su pružili dostojan otpor u izuzetno teškim mečevima sa daleko iskusnijim protivnicima. Za mlade igrače iz Kragujevca ovaj nastup na međunarodnoj sceni je poslužio za sticanje neophodnog međunarodnog iskustva i osvajanje bodova na evropskoj i svetskoj rang listi.
Ipak, na turniru su dominirali predstavnici Južne Koreje koji su na kraju turnira i osvojili četiri od pet zlatnih medalja.
Interesantan je bio duel u kategoriji muških dublova gde su se kragujevčani Vujošević/Stojiljković sastali sa igračima iz prijateljskog kluba iz Češkog Brna sa kojim kragujevački klub ima višegodišnju saradnju, ali na kraju plasman u osminu finala su izborili iskusniji na internacionalnoj sceni Mendrek/Svetnicka rezultatom 2-0(21:10,21:6)

Interesantan podatak je da je kompletan turnir prenošen direktno preko interneta na zvaničnom sajtu Mađarske federacije, a sala u kojoj je turnir održan poseduje neverovatne tehničke potencijale na kojima bi pozavideli i mnogi teniski turniri.
Na ovaj način veliki broj ljubitelja badmintona je gledao mečeve i navijao za igrače iz Srbije.

U istom periodu, trener/igrač BK RAVENS KG - Nikola Mijačić je sa seniorskim igračima Srbije učestvovao na predolimpijskom turniru u Temišvaru "Banuinvest International 2012", u konkurencijama parova. U muškom dublu je igrao sa Pavlović Ilijom, a u konkurenciji mešovitih parova sa Halilović Sandrom. Izuzetno jak turnir i zadovoljavajuć nastup uz konstantno približavanje tehničko-taktičkim standardima najbojih igrača iz celog sveta, a kao rezultat dobrog kontinuiranog rada, je obezbeđivanje kvota za nastup na predstojećem evropskom prventvu u Švedskoj nekoliko predstavnika iz Srbije po prvi put u istoriji BASS.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i grad kragujevac, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenim međunarodnim takmičenjima obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.

© 2008 Badminton Klub Kragujevac „Ravens KG“
Programirano sa TYPO3 › sasasem.com

HOL DRUGE KRAGUJEVAČKE GIMNAZIJE

Ponedeljak, od 20 do 23

  • juniori od 20:00 do 21:00 (II tim)
  • seniori od 21:00 do 23:00

Utorak, od 20 do 23

  • juniori od 20:00 do 21:00 (III tim)
  • seniori od 21:00 do 23:00

Četvrtak, od 20 do 23

  • juniori od 20:00 do 21:00 (II tim)
  • seniori od 21:00 do 23:00

Subota, od 10 do 13

  • juniori od 10:00 do 11:00 (III tim)
  • seniori od 11:00 do 13:00 (singl)

Nedelja, od 16 do 19

  • klizni termin (individualni treninzi)