Andreja Todorović

Osnovnu opremu svakog badminton igrača, i onih koji se ovim sportom bave rekreativno i profesionalnih igrača (takmičara), čine loptice i reket za badminton.

Loptice za badminton

Prema pravilima Internacionalne badminton federacije (IBF), svi turniri koji su pod okriljem ove organizacije se igraju sa pernatim lopticama, vrhunskih standardizovanih performansi koje su testirane i odobrene od strane ove organizacije.

Međutim, ako ste se opredelili za rekreativno bavljenje badmintonom, mi Vam preporučujemo da koristite plastične loptice koje su sličnih karakteristika ali su dosta jeftinije od pernatih.Takođe, ovakve loptice su dostupne u većini bolje snabdevenih sportskih radnji.

Reketi za badminton

Na tržištu postoji velika ponuda različitih modela sa različitim karakteristikama i po naravno različitim cenama.Cena reketa zavise od mnogo faktora ali najvažniji su: materijal od koga je proizveden, marke proizvođača,modela, kanala distribucije i sl. Trenutno najpoznatiji proizvođači reketa i ostale opreme za badminton u svetu su sledeće firme:

VICTOR,YONEX,CARLTON,TECNO,WILSON i druge.

Da bi ste napravili pravi izbor u kupovini reketa , morate se prvo odlučiti da li ćete se ovim sportom baviti rekreativno ili takmičarski.Ukoliko tek počinjete da trenirate badminton, ili ste odlučili da ga igrate rekreativno mi Vam preporučujemo da za početak kupite neki od osnovnih modela, čije se cene na našem tržištu kreću od 200 do oko 1500 din. Kasnije kada budete postali sigurni kakav Vam je reket potreban, možete kupiti neki od kvalitetnijih i naravno skupljih modela. Njihove cene se kreću od 25Eura do 250 Eura za najnovije i najekskluzivnije modele sa kojima igraju profesionalni igrači. Tek nakon nekoliko godina treniranja i dosta odigranih mečeva, biće Vam jasno koji je reket “pravi” za Vas. U zavisnosti od svojih karakteristika neki reketi su bolji za singl a neki za dubl igrače, takođe neki su bolji za smeč a neki za igru na mreži.Isto tako, svaki igrač ima svoj karakterističan stil igre, pa u skladu sa time i bira reket za sebe. Naravno ove razlike su neprimetne na prvi pogled i mogu ih uočiti samo iskusni igrači.

Kragujevčani osnovne modele reketa za badminton mogu naći u sledećim prodavnicama u Kragujevcu :

 • SPORT IMPULS, T.C.Gradski Dom ul.Dr. Zorana Đinđića
 • Sport shop “GIORGIO”
 • Sportska prodavnica “SPORTAS”, ( Hala Jezero )

Ukoliko želite da kupite neki kvalitetnij reket za sebe ili svoje dete, javite nam se na kontakt telefone ili mail adrese i mi ćemo učiniti sve kako bi Vam pomogli da odaberete i kupite pravi model.

© 2008 Badminton Klub Kragujevac „Ravens KG“
Programirano sa TYPO3 › sasasem.com

HOL DRUGE KRAGUJEVAČKE GIMNAZIJE

Ponedeljak, od 20 do 23

 • juniori od 20:00 do 21:00 (II tim)
 • seniori od 21:00 do 23:00

Utorak, od 20 do 23

 • juniori od 20:00 do 21:00 (III tim)
 • seniori od 21:00 do 23:00

Četvrtak, od 20 do 23

 • juniori od 20:00 do 21:00 (II tim)
 • seniori od 21:00 do 23:00

Subota, od 10 do 13

 • juniori od 10:00 do 11:00 (III tim)
 • seniori od 11:00 do 13:00 (singl)

Nedelja, od 16 do 19

 • klizni termin (individualni treninzi)